Yeni dikilen fideler ne zaman sulanır?
Yeni dikilen ağaçlar genellikle ilk hafta boyunca günlük olarak ve sonrasında haftada bir veya iki kez sulanmalıdır. Aşırı sulamadan kaçınmak ve toprağın nemli ama ıslak olmamasını sağlamak önemlidir.
Biber fidesi dikildikten sonra kaç günde bir sulanır?
Biber fidesi dikildikten sonra bitkiye canlı su verilmelidir. Dikimden sonra düzenli sulama için 10 – 15 gün bekleyebilirsiniz. Meyve verdikten sonra birer haftalık aralıklarla sulama yapılabilir. Eylül ve Ekim aylarında sulama durdurulabilir.
Fidelerin çabuk büyümesi için ne yapmalı?
Fidelere 4/15 oranında gübre vermeniz daha dayanıklı ve verimli bir fide elde etmenizi sağlayacak, fidelerin daha hızlı büyümesini sağlayacaktır.
Domates fidesi kaç günde bir sulanmalı?
İlk meyveler göründükten sonra sulama önemli hale gelir. Toprak neminin en iyi seviyede tutulmasını sağlamak için sulama; iklim koşullarına ve toprak yapısına bağlı olarak bu 5-10 günde bir yapılabilir. Sulama sabah ve akşam yapılmalı, suyun bitkinin yapraklarına değmemesine dikkat edilmelidir.
Domates, biber ve patlıcan kaç günde bir sulanır?
Sıcak havalarda kumlu topraklarda 2-3 günde bir, ağır topraklarda ise 3-7 günde bir sulama yapılmalıdır.
Domates, biber ve salatalık kaç günde bir sulanır?
Fide dikiminden meyve oluşumuna kadar geçen sürede günde 1-2 defa sulanır, ancak çok fazla olmamalıdır. Bu dönemde aşırı sulamadan dolayı salatalıklarda sararma (boğulma) görülebilir. Bu dönemden sonra 3-4 günde bir sulama yapılır.
Biber fidesi dikildikten kaç gün sonra çapa yapılır?
Biberde doğrama: İlk doğrama, fideleri bibere diktikten 15-20 gün sonra kremayı parçalamak ve boğazı doldurmak için yapılır. İkinci çapa, bu ilk çapadan 2-3 hafta sonra yapılır.
Biber fidesi hangi gübreyi sever?
Biber topraktaki organik maddeyi sever. Tarla hazırlığı sırasında dekara 3-5 ton yanmış gübrenin toprağa karıştırılması faydalıdır. Ayrıca dekara 25-30 kg azot, 8-15 kg fosfor, 25-30 kg potasyum ve 10-12 kg kalsiyum ticari gübreleri eklenmelidir.
Yeni dikilen fideye hangi gübre verilir?
Yeni dikilen fidelere hangi gübre uygulanmalıdır? Genellikle fosfor içeriği yüksek bir başlangıç gübresi yeni dikilen fideler için uygundur.
Domates verimini artırmak için ne yapmalı?
Domates verimini artırmak için potasyum, magnezyum, kalsiyum ve amonyum nitrat azotu içeren gübreler uygulanmalıdır. Potasyum nitrat gübresi domateslerin iri, dolgun, sert ve renkli olmasını sağlar. Magnezyum nitrat gübresi sebzenin azot eksikliğini giderir.
Fidanın hızlı büyümesi için ne yapmalı?
Füpamix, fide dikiminde kullanılan fideler için özel bir dikim gübresi karışımıdır. Fosfor ve potasyum, makro besinlerin yanı sıra şelatlı demir ve çinko, mikro besinler içerir. Füpamix sayesinde fidelerinizin kökleri hızla gelişecektir. Sarılık demir ve çinko eksikliğinden dolayı oluşmaz.
Domates çiçek açtıktan sonra sulanır mı?
İlk meyveler göründükten sonra sulama önemli hale gelir. İklim koşullarına ve toprak yapısına bağlı olarak, toprak neminin en iyi seviyede tutulmasını sağlamak için her 5-10 günde bir damla sulama uygulanabilir.
Domates çapalama ne zaman yapılır?
Dikimden 10-15 gün sonra yumrular parçalanmalı ve fide boynu gevşekse doldurulmalıdır. İkinci çapalama, ekimden 25-30 gün sonra yapılır. 3. ve 4. çapalama, yabancı ot kontrolü ve toprak nemini korumak için yapılmalıdır. Domates bitkisi nemi sever, su eksikliğinde üst yapraklar kıvrılır.
Domates verimini artırmak için hangi gübre kullanılır?
Domates gübresindeki fosfor kök ve meyve gelişimi için çok önemlidir, bu nedenle her iki dönemde de domates kompostu ve solucan kompostu gibi ürünler kullanmak gerekebilir. Potasyum çiçeklenmeye ve meyve oluşumuna katkıda bulunurken, domates azotlu gübre ve domates yaprak gübresi yaprak gelişimini destekler.
Yeni dikilen fidana ne kadar su verilir?
Aşılama noktasının yerden 5 parmak yukarıda olmasına dikkat edilmelidir. Bu şekilde dikilen fide çukuruna ekimden hemen sonra 20-25 litre canlı su eklenir.
Domates fidesi dikildikten kaç gün sonra çapa yapılır?
Domates yetiştiriciliğinde sıra arası ve üstü mesafeler sırık veya yer çeşidi olmasına göre değişmektedir. Sırık çeşitlerinde sıra arası 60-80 cm, sıra arası 50-60 cm olmalıdır. Yer çeşitlerinde sıra arası 140 cm, sıra arası 40-50 cm olmalıdır. ÇAPALAMA: İlk çapalama fide dikiminden 2 hafta sonra yapılır.
Yeni dikilen fidanlara ne gübresi atılır?
Yeni ekilen bahçelerde toprak yapısı bitkilerin sararmasına neden olabilir. Bunun başlıca nedeni demir ve çinko eksikliğidir. Çözüm demir ve çinko içeren kompleks gübreler veya alternatif olarak bu iki elementi içeren gübre formları kullanmak olabilir.
Domates ve biber fidesi güneşi sever mi?
Biberler günde en az altı saat güneşi tercih eder. İyi drene edilmiş, organik madde ve fosfor açısından zengin sıcak bir toprak iyidir.